Juliet Oldenburger

Juliet Oldenburger


Juliet E. Oldenburger BFA
Herengracht 315
1016 AV Amsterdam
Tel. +31 (0)20 6208302

Email: juliet@oldenburgers.nl

Juliet studeerde kunstgeschiedenis in Leiden en Utrecht, maar koos uiteindelijk voor een meer praktische opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) te Den Haag. In de daarop volgende jaren was zij werkzaam als beeldend kunstenaar, terwijl zij in de avonduren een 1ste-graads-lerarenbevoegdheid behaalde voor de vakken tekenen en kunstgeschiedenis. Hierna volgde zij naast een docentschap in Leiden nog enkele jaren verdieping via een masters-opleiding aan de Fontys University of Applied Science, met korte deelstudies in Engeland en Spanje. De architectuur van de 17de eeuw en het werk van de monnik Dom Hans van der Laan waren haar specialisaties.

Vanaf 1999 werkt zij voor een tros van kleine Amsterdamse monumentenorganisaties, gevestigd in het Aalsmeerder Veerhuis, de eerste vijf jaar als assistente van Geurt Brinkgreve, sinds 2005 als eindredacteur van het tijdschrift Binnenstad, sedert 2016 tevens als bureaumedewerker van de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad.

Naast het bovenstaande is Juliet vanaf 2000 werkzaam als ontwerper en onderzoeker in het advies- en ontwerpbureau Oldenburgers Binnenstad & Buitenleven (voorheen Oldenburgers Historische Tuinen).

Daarnaast is zij bestuurslid van de Van der Laan Stichting – sinds 2003 als eindredacteur van Thematismos – , de Heimans en Thijsse Stichting en de Stichting tot behoud van de Krijtberg, en adviseur (regio Amsterdam) voor de Nederlandse Tuinenstichting.