Juliet Oldenburger

 

Juliet Oldenburger


Juliet E. Oldenburger BFA
Sloterkade 21
1058 HE Amsterdam
Tel. +31 (0)20 6208302

Email: j.oldenburger@amsterdamsebinnenstad.nl

Juliet studeerde kunstgeschiedenis in Leiden en Utrecht, maar koos uiteindelijk voor een meer praktische opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) te Den Haag. In de daarop volgende jaren was zij werkzaam als beeldend kunstenaar, terwijl zij in de avonduren een 1ste-graads lerarenbevoegdheid behaalde voor de vakken tekenen en kunstgeschiedenis. Hierna volgde zij naast een docentschap in Leiden nog enkele jaren verdieping via een masters-opleiding aan de Fontys University of Applied Science, met korte deelstudies in Engeland en Spanje. De architectuur van de 17de eeuw en het werk van de monnik Dom Hans van der Laan waren haar specialisaties.

Vanaf 1999 werkt zij voor een tros van kleine Amsterdamse monumentenorganisaties, gevestigd in het Aalsmeerder Veerhuis, de eerste vijf jaar als assistente van Geurt Brinkgreve, sinds 2005 als eindredacteur van het tijdschrift Binnenstad en sedert 2018 tevens als verenigingssecretaris van de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad.

Naast het bovenstaande is Juliet vanaf 2000 werkzaam als ontwerper en onderzoeker bij het advies- en ontwerpbureau Oldenburgers Binnenstad & Buitenleven (voorheen Oldenburgers Historische Tuinen).

Op het gebied van monumentaal groen is zij adviseur Erfgoedcommissie St, Mooi Noord-Holland, lid van de Adviescommissie Beschermwaardige Houtopstanden van de gemeente Amsterdam en regionaal adviseur Groen Erfgoed / Amsterdam voor de Nederlandse Tuinenstichting. Ook is zij vertegenwoordiger van de Nederlandse Tuinenstichting in het Amsterdam Erfgioed Overleg.

Daarnaast is zij sinds 2003 eindredacteur van het tijdschrift Thematismos (tijdschrift van de Van der Laan Stichting), lid van de Raad van Advies van de Van der Laan Stichting, bestuurslid van de  Stichting tot behoud van de Krijtberg en van de Stichting tot behoud van de Oude Kerk (beide te Amsterdam), en penningmeester van de Schola Cantorum Amsterdam.