Portraits of Zocher family (landscape architects). More?

WIE WEET MEER PORTRETTEN VAN DE LANDSCHAPSARCHITECTEN ZOCHER ?

Beschrijvingen van landschapsparken van Jan David en Louis Paul Zocher gaan vaak gepaard met een portret van hen. Van Jan David is dat meestal het geschilderde portret van Wouter Mol (Frans Hals Museum, ca. 1820) of een gravure uit Immerzeel (1843) of een foto van een hoogbejaarde Zocher jr. en van zijn zoon  Louis Paul is dat altijd het portret met zijn hondje. Van de diverse echtgenoten heb ik nooit wat gevonden, tot nu dan.

Hier volgen nu twee nieuwe portretten uit het Familie-archief De Leeuw (Noord-Hollands Archief); de eerste van Louis Paul Zocher (fotograaf A. Greiner uit Amsterdam) en de tweede van de tweede echtgenote van Jan David Zocher, Johanna Jacoba Ratelband (fotograaf Ch. Binger & Co uit Haarlem).

nl-hlmnha_218_10_53-1Louis Paul Zocher (1820-1915)

nl-hlmnha_218_10_50-1Johanna Jacoba Ratelband, Weduwe de Waal Malefijt, tweede echtgenote van Jan David Zocher (1805-1891)

unknownJan David Zocher,  geschilderd door zijn vriend Wouter Mol (ca. 1820)

54-00463010-1Louis Paul Zocher met (geleide)hondje (1820-1915)

2 gedachten over “Portraits of Zocher family (landscape architects). More?”

    1. Ja Jan, leuk dat je bij de portretten die ik noemde even een link heb gevoegd. Goed voor de mensen die deze niet kennen. Maar je begrijpt dit bericht schreef ik om de twee eerste portretten wat bekender te maken en ik hoop dat velen met mij nog op zoek gaan naar meer. Ik ben nu op zoek, maar nog zonder resultaat naar portretten van de eerste vrouw van Zocher sr., Maria Christina Michael, resp. de moeder van zijn dochter, Clasina Judina Wilhelmina van der Star; de eerste vrouw van Zocher jr. Amy May van Vollenhoven, Weduwe Pennink Hoofd en de eerste en tweede vrouw van Louis Paul Zocher, Wilhelmina Geertruida Santbergen, resp.Anna Maria Hendrike Elisabeth Wellan. En eventueel nog de dochters van Louis Paul, Johanna Jacoba en Maria Elisabeth, de laatste gehuwd met Jacob Oolgaardt. Zo, dat zijn heel wat namen, wie zin heeft om mee te zoeken? Graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *