NIEUWE BELVEDÈRE VOOR GROENENDAAL HEEMSTEDE

In de vandaag (12-12-2019) ontvangen mededeling hieronder is -na vergroting- te lezen dat ons bureau Binnenstad en Buitenleven in een samenwerkingsverband met KPG Architecten uit Heemstede, zal meewerken aan de totstandkoming van een nieuwe Belvedère op de buitenplaats / openbaar park Groenendaal in Heemstede.

In het Glossy Tijdschrift HIK ( = Heemstede in Kaart), nummer  18, 2019,  zijn heel kort de 6 architectenbureaus beschreven, die een ontwerp hebben ingezonden voor een nieuwe Belvedère op de buitenplaats Groenendaal te Heemstede. Oldenburgers Binnenstad & Buitenleven deed mee als partner van KPG-Architecten. Zie de foto van Juliet (midden) in de laatste bureau-beschrijving. Ons samenwerkingsverband is na stemming -door de bewoners van Heemstede- op 6 anonieme ontwerpen met de meeste stemmen uit de bus gekomen met het ontwerp “De Wandeling”.

Voorlopig ontwerp ‘De Wandeling’ voor nieuwe Belvedère Groenendaal. In tweede instantie zal nu met de heer Bids besproken worden hoe dit ontwerp aan te passen tot definitief ontwerp

De hele stemming is echter niet naar tevredenheid van de burgers van Heemstede verlopen. Zie hieronder nog eens een samenvatting wat er allemaal gebeurde en hoe ver het proces nu gevorderd is, dd. 15 januari 2020. In de laatste zin van dit bericht staat te lezen dat het winnende ontwerp deze week bekend zal worden gemaakt. Dat betekent dus dat we vandaag of morgen nader bericht ontvangen.

En hier is dan de officiële uitslag in het Haarlems Dagblad van 17 januari 2020:

Bericht uit Haarlems Dagblad, 17 januari 2020

4 gedachten over “NIEUWE BELVEDÈRE VOOR GROENENDAAL HEEMSTEDE”

 1. Beste Juliet en Carla,
  Nadat ik de zes ingezonden ontwerpen voor herbouw van de Belvedère in het park Groenendaal te Heemstede stuk voor stuk had bekeken, was mijn favoriet al direct “De Wandeling”.
  Kijkend naar deze afbeelding gingen mijn herinneringen onwillekeurig terug naar de jaren ’50, toen ik in de winter, als er sneeuw lag, de trap naar de oude uitkijktoren als startpunt voor een reuze glijpartij naar de ver heuvelafwaarts liggende vijver gebruikte. Ofschoon ik zelf niet mocht meedoen met de stemming omdat ik niet meer in Heemstede woonachtig ben, is de wens voor de keuze van mijn favoriet toch verhoord.
  Hoera en Proficiat!

  1. Beste Ruud, dank voor je reactie en email. We hopen natuurlijk dat de belvedère ook in werkelijkheid aan je verwachtingen gaat voldoen. Op sommige buitenplaatsen heb je zelfs een echte slee-heuvel, ik ken het fenomeen uit Rusland, maar ook hier in Nederland zullen natuurlijk wel heuvels op buitenplaatsen zijn waar kinderen bij sneeuw graag naar toe trekken.

  1. We hopen, samen met KPG-architecten, op een mooi eindresultaat. Dank je voor het in ons gestelde vertrouwen René.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *