Korte Impressie van Calorama (historische kwekerijgrond en buitenplaats) te Noordwijk

Korte impressie met enkele foto’s van MidSummerNight – viering 2023. Cascade te gast op de buitenplaats Calorama in Noordwijk. Zie eerdere aankondiging en literatuur in Bericht op deze website. We werden ontvangen in het koetshuis uit 1878., dat gebruikt wordt als vergader- en expositieruimte voor historische  automobielen.  Daar werd ons na afloop van de rondwandeling o.l.v. Peter Verhoeff, door de Stichting Calorama een uitstekende maaltijd geserveerd. Onze dank is groot.

Zie op de Cascade-website een uitgebreide foto-reportage.

Alle foto’s op deze website zijn gemaakt door Carla Oldenburger.

Huis (fundamenten 17de eeuw) met aangebouwde serres uit begin 20ste eeuw. 

Zij-aanzicht huis en achterzijde. Calorama Noordwijk. 

Peter Verhoeff van Bureau InArcadië vertelt over de geschiedenis van huis en park. 

Het eiland met duiventil.

Nieuwe duiventil op Calorama

Calorama. Duiventil en theehuis (beide nieuw) bij de vijver op Calorama

Calorama. Nieuwe Duiventil  en nieuwe brug naar eiland.

Een gedachte over “Korte Impressie van Calorama (historische kwekerijgrond en buitenplaats) te Noordwijk”

  1. Ik wil hier nog even de scheidingsmuur bespreken die geplaatst is om de tegenwoordige sterk verkleinde buitenplaats Calorama (vergeleken met de historische situatie) af te scheiden van de woonwijk die er later is gebouwd. het is een hele hoge bakstenen muur, om zicht, geluid en wind buiten te sluiten. Ik heb tijdens de rondleiding voorgesteld deze muur met rozen (in de geest van de vroegere kwekerij) of klimop of andere klimplanten te laten begroeien. Wat is daar tegen? En hoe veel vriendelijker zal de beleving in dat deel van de buitenplaats wel worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *